Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En man som misstänks för mord på en 80-årig kvinna som hittades död i ett soprum i Norsjö i Västerbotten har häktats. Arkivbild.

Man häktad för mord i Norsjö

En man har häktats som skäligen misstänkt för mord på en 80-årig kvinna som hittades död i ett soprum i Norsjö i Västerbotten i helgen.

Mannen i 20-årsåldern ska ha setts nära den plats där kvinnan hittades.

Enligt tidningen Norran förklarade han under förhandlingen, via sin advokat, att han är oskyldig till mordet. Därefter skedde förhandlingen innanför stängda dörrar.

Utifrån den rättsmedicinska obduktionen blev kvinnan mördad en kort tid innan hon anträffades. Hon dog till följd av stickskador som hon fått, enligt åklagaren.

"Den misstänkte personen har setts i nära anslutning till platsen när mordet ska ha ägt rum. Det finns för närvarande ingen naturlig koppling mellan honom och den avlidna kvinnan", sade åklagaren Petra Lundberg i ett pressmeddelande inför förhandlingen.

Hon menar ändå att vittnesuppgifter kopplar mannen till brottsplatsen. Men hans advokat är en annan inställning.

- Jag menar att det, så här långt, inte finns något som binder honom till brottsplatsen och eller till målsäganden, säger mannens försvarare Linda Sundlöf till Norran.

Något motiv till brottet finns i nuläget inte.