Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Skaraborgs tingsrätt. Arkivbild.

Man häktad för mord på treåring

En treåring kom tidigare i veckan in till Skaraborgs sjukhus, så svårt skadad att barnet senare avled. Nu har en man i 25-årsåldern häktats misstänkt för mord på treåringen, samt grov misshandel av ett annat barn.

- Vi är i ett väldigt tidigt skede i utredningen och vi ska höra fler personer. Vi inväntar även rättsläkarnas besked om obduktionen, säger åklagaren Ylva Lundgren till Nya Lidköpings-tidningen, NLT, efter häktningsförhandlingen.

Det var i tisdags som treåringen fördes till sjukhuset. Skadorna var så pass svåra att barnets liv inte kunde räddas, utan dagen därpå avled treåringen. Några dagar tidigare ska en ettåring i samma familj ha misshandlats, rapporterar lokala medier. Det barnet ska också ha vårdats på sjukhus, enligt NLT.

Den misstänkte mannen är bekant med barnens mamma, säger åklagare och polis. Han hämtades in till förhör redan på tisdagskvällen och anhölls morgonen därpå. Under lördagsförmiddagen häktades han av Skaraborgs tingsrätt, misstänkt för mord och grov misshandel.

Mannens advokat Fredrik Kron uppger för TT att mannen förnekar brott. I övrigt kan han inte lämna några kommentarer, då yppandeförbud råder.

En kvinna anhölls tidigare under utredningen, men hon är inte längre misstänkt för brott enligt åklagaren.