Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man har hittats död utomhus i centrala Västerås. Arkivbild.

Man hittades död i Västerås – en anhållen

Strax efter klockan 23 på söndagskvällen fick polisen larm om en brand på Flygplansgatan i centrala Västerås. Vid huset hittades en död person. En man i 35-årsåldern är nu anhållen misstänkt för mord.

- Varför vi kallades till adressen över huvud taget var uppgifter från SOS om någon form av brand. Det visade sig att det hade brunnit i ett altanräcke, och i samband med den branden hittades en död man, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg till TT.

Mannen, som var i 55-årsåldern, låg utomhus strax utanför altanen. Han hade skador på kroppen som fick polisen att inleda en förundersökning om mord.

- Jag kan inte kommentera de skador han hade, men man gjorde den bedömningen att han inte kunde ha orsakat de skadorna på sig själv, säger Wideberg.

Polisen bedömer att mannen har avlidit "i närtid" kring den tidpunkt som han hittades.

Vid platsen fanns också en man i 35-årsåldern. Han greps av polisen och sitter nu anhållen, misstänkt för mord.

- När han anträffades på Flygplansgatan gav han en ofullständig berättelse. I de första förhören med honom på platsen tyckte man att hans historia inte stämde. Det gjordes också vissa fynd. Och det blev grunden för ett gripande, säger Linda Wideberg.

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning är genomförd.

Anhöriga är underättade.