Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Polis öppnade eld mot en angripande man i Malmö. Arkivbild.

Man svårt skadad – sköts av polis vid angrepp

Polisen avlossade verkanseld mot en man, som enligt polisen, gick till angrepp mot en polispatrull vid ett ingripande i Malmö i natt. Mannen greps misstänkt för mordförsök och fördes till Skånes universitetssjukhus (Sus) i Malmö.

- Skadeläget var livshotande när personen kom till akuten, säger presskommunikatör Görel Karlsson, vid presstjänsten på Sus, till TT.

Någon senare uppdatering om skadeläget har hon inte fått. Händelsen inträffade vid tvåtiden i natt och polisen skulle göra ett ingripande i en lägenhet.

- I samband med detta går en man till angrepp mot dem. Deras bedömning är att angreppet är så pass allvarligt att man avlossar verkanseld mot honom, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

En utredning av skjutningen har inletts. En åklagare från avdelningen för särskilda utredningar ska granska polisens agerande.

- Det kommer att ske två parallella utredningar, en av det misstänkta mordförsöket och en av polisens agerande, säger Mikael Lind, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Han vill inte kommentera hur många skott som avlossades eller om mannen var beväpnad.