Ingen person är gripen för det anmälda brottet, men en förundersökning pågår. Arkivbild.
Ingen person är gripen för det anmälda brottet, men en förundersökning pågår. Arkivbild.

Manlig politiker i Falun våldtagen

En manlig politiker i Falun blev våldtagen under knivhot i sommar, rapporterar lokala medier. Politikern valde själv att gå ut och berätta om händelsen.

ANNONS
|

Det var i samband med ett fullmäktigesammanträde som politikern berättade att han i slutet av juli blev utsatt för en våldtäkt.

- Jag blev kallad för en "jävla vänster-kvinnogenitalie" och för en "förrädare", sade mannen.

Politikern berättade att han tror att han blev en måltavla för brottet på grund av sitt politiska engagemang och att det är därför han nu väljer att gå ut offentligt.

"De få ord och meningar som mannen yttrade hade tydlig koppling till mig som politiskt engagerad och därför berör det oss alla", enligt ett uttalande från mannen.

ANNONS

"Jag står här därför jag i min djupt rotade övertygelse om att demokratin ska vara okränkbar del av vårt samhälle, känner att jag måste".

Brottet ska enligt polisen ha skett utomhus i Falun, någon gång under sommaren. Ingen person är gripen, men en förundersökning pågår.

- Vi har gjort en brottsplatsundersökning och skickat till Nationellt forensiskt centrum, men vi väntar på analys, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör hos polisen, till TT.

TT
ANNONS