Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det händer inte så ofta. Men i går kväll greps och kvarhölls två minderåriga tjuvar av en privatperson i en stad i Bohuslän. Personen larmade polisen och höll sedan kvar de två till polisen kom. Arkivbild.

Minderåriga tjuvar greps av privatperson

Det händer inte så ofta. Men i går kväll greps och kvarhölls två minderåriga tjuvar av en privatperson i en stad i Bohuslän.

Upprinnelsen var en stöld av en fyrhjulig motorcykel. Ägaren var ute och letade efter den stulna fyrhjulingen och hittade den sent på torsdagskvällen. I närheten fanns två misstänka. Fordonsägaren larmade polisen och höll sedan kvar de två tills polisen kom.

- Det är envarsgripande, det får man göra om fängelse finns i straffskalan för brottet, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson till Göteborgs Posten.

Polisen körde hem pojkarna, som var kring 17 år, till sina vårdnadshavare. De misstänks för tillgrepp av fyrhjulingen. Lagen säger: "Om den som har begått brott, på vilket fängelse kan följa, påträffas på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar."

"Envar" är en synonym till "vem som helst".