Polisen misstänker att mannen har kidnappats och vädjar till allmänheten att tipsa om eventuella iakttagelser som gjorts. Arkivbild.
Polisen misstänker att mannen har kidnappats och vädjar till allmänheten att tipsa om eventuella iakttagelser som gjorts. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstänkt kidnappning i Alingsås

ANNONS

En man i 25-årsåldern misstänks ha blivit kidnappad i Alingsås. Mannen försvann spårlöst för snart två veckor sedan, den 12 oktober, då han sågs utanför gallerian Vimpeln klockan 21.21, rapporterar medier i Västsverige.

Två dagar senare anmälde mannens anhöriga honom som saknad till polisen.

En sökinsats pågick helgen efter att mannen försvunnit, där bland annat Missing People deltog. Men utan resultat. På måndagen inledde polisen en förundersökning om misstänkt människorov.

– Det är för att han har försvunnit, och det har inte skett frivilligt på något sätt. Utan det är någon som har gjort att han har försvunnit, säger Mats Axelsson, förundersökningen på grova brott i Alingsås, till Göteborgs-Posten .

ANNONS

Flera förhör har hållits med personer runt den försvunne och polisen får enligt Axelsson signaler om att något har hänt honom som inte är normalt.

Polisen beskriver det som att mannen gick ut från köpcentret och sedan är helt "uppslukad". Därför vädjar man om tips från allmänheten.

Niklas Svahn/TT

ANNONS