Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
NBS bombrobot kontrollerar föremålet som finns vid en busshållplats.
NBS bombrobot kontrollerar föremålet som finns vid en busshållplats. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstänkt föremål i Malmö var ofarligt

Polisen spärrade för andra gången på fredagen av ett område i Rosengård i Malmö efter att en polispatrull upptäckt ett föremål som misstänkes vara farligt. Samma korsning spärrades av bara timmar tidigare.

Återigen kunde det nationella bombskyddets tekniker konstatera att föremålet var ofarligt. Upptäckten gjordes klockan 22.20.

Det var vid 15.20-tiden tidigare under dagen som det första föremålet upptäcktes på samma plats. Även då skickades bombskyddstekniker dit men föremålet konstaterades ofarligt och avspärrningarna hävdes.

– Teknikerna använde sig av en bombskyddsrobot, och sedan har man röntgat föremålet, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Händelsen rubriceras som olaga hot.

Den senaste tiden har polisen tvingats genomföra flera liknande insatser. Senast i onsdags fick polisen rycka ut vid två tillfällen till Rosengård.

– Det har varit mycket på sistone. Vi har tillsatt resurser och utreder om det finns något samband, säger Lundqvist.

Ett område vid Rosengårds centrum spärrades av efter larm om ett misstänkt föremål. Senare på kvällen dök det upp ett till.
Ett område vid Rosengårds centrum spärrades av efter larm om ett misstänkt föremål. Senare på kvällen dök det upp ett till. Bild: Johan Nilsson/TT