Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En man i Lund har anhållits, misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Han nekar till brott. Arkivbild.

Misstänkt nekar till terrorförberedelse

En person har anhållits som misstänkt för förberedelse till terroristbrott, enligt Åklagarmyndigheten. Den misstänkte greps i Lund och har förhörts under fredagen. Han nekar till brott.

- En person anhölls natten till i dag, han misstänks på sannolika skäl, säger åklagaren Lars Morand, som är förundersökningsledare, till TT.

Under fredagseftermiddagen har mannen, som är född 1987, förhörts.

- Han nekar till brott, men åklagaren har bedömt att han är fortsatt anhållen på sannolika skäl, säger Petra Stenkula, chef på polisens utredningsenhet i Region Syd.

Säkerhetspolisen är i dag inte inblandad i ärendet.

- Vi känner till ärendet men i nuläget är det ett ärende för Polismyndigheten, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare vid Säpo.

Enligt handlingar i ärendet från Malmö tingsrätt begicks det misstänkta brottet den 3 maj, vilket gör att tiden mellan brott och gripande var förhållandevis kort.

- Det är ingenting som jag vill kommentera närmare, säger Petra Stenkula.

På torsdagen häktades tre män misstänkta för förberedelse till terroristbrott av Solna tingsrätt. Men det nya ärendet är inte en del av den utredningen.

- I nuläget ser vi inga kopplingar till de tre som häktades för förberedelse till terroristbrott i går, säger Sofia Hellqvist.