Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaternas förre partisekreterare Tomas Tobé har hamnat i konflikt med förre M-toppen Mikael Odenberg. Arkivbild.

Moderater i öppet bråk om Hultqvist

Den före detta försvarsministern Mikael Odenberg (M) har hamnat i öppen konflikt med partikollegorna Tomas Tobé och Sotiris Delis, skriver Dagens Nyheter.

Bråket började med en artikel på den högerpopulistiska nyhetssajten Nyheter Idag, där Odenberg anklagades för att "försöka bli sosse" av anonyma moderater. Artikeln ackompanjerades av bilder där Odenberg äter middag med försvarsminister Peter Hultqvist (S). Odenberg har flera gånger kritiserat Moderaterna och Alliansens misstroendeförklaring mot Hultqvist efter IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé kommenterade artikeln på Twitter:

”Ja, det är ju ingen hemlighet att Mikael Odenberg och Peter Hultqvist funnit varandra men det förändrar inte vårt ansvarsutkrävande.”

Riksdagsmannen Sotiris Delis publicerade bilder på Hultqvist och Odenberg på Facebook med kommentaren ”Egen agenda ljuger aldrig mina vänner.”

Odenberg dundrade mot Delis och Tobé på Facebook i ett inlägg med titeln "Nu går skam på torra land".

”Jag får erkänna att jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att en riksdagsledamot från mitt eget parti skulle kunna uppföra sig på det viset”, skriver Odenberg.