Nu säljs Camilla Läckbergs lyxvåning – så ser den ut

Renoveringarna lät inte vänta på sig när Camilla Läckberg köpte våningen på Södermalm. Nu, fyra år senare, säljs lägenheten utropspriset 40 miljoner. Så här ser lyxvåningen ut.

ANNONS

Camilla Läckberg köpte etagevåningen på Södermalm för fyra år sedan, samma år som hon gifte sig med Simon Sköld. För den 237 kvadratmeter stora lägenheten på Södermalm fick författaren ge 24,5 miljoner kronor. I dag är samma lägenhet till salu för 40 miljoner kronor, men har få likheter med ursprungslägenheten som gick i 70-talsstuk.

Länge stod enbart författaren som ägare av lägenheten, men tidigare i år lät Camilla Läckberg skänka en procent, två kvadratmeter, till sin make till ett värde motsvarande 235 000 kronor. Om detta rapporterade tidningen Hänt, som begärt ut gåvobrevet från Skatteverket.

Men nu ska lägenheten alltså säljas. Sedan köpet har den genomgått stora förändringar, vilket kanske utgör en del av förklaringen till varför utropspriset är nästan dubbelt så högt som inköpspriset på 24,5 miljoner. Paret ska ha tagit hjälp av experter för att få hemmet som de ville ha det.

ANNONS

Bilderna på lägenheten är publicerade på mäklarfirman Residence Christie's hemsida, tillsammans med en film över boendets omgivning och insida.

Var paret kommer hänga sin hatt härnäst återstår att se. Bostäder är dock ingen bristvara för Camilla Läckberg och Simon Sköld, som även äger en 400 kvadratmeter stor grosshandlarvilla i Tyresö, ”Villa Lumos”, som köptes för 25 miljoner kronor.

ANNONS