En man åtalas i Malmö tingsrätt för mord och grovt gravfridsbrott. Arkivbild.
En man åtalas i Malmö tingsrätt för mord och grovt gravfridsbrott. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Offrets kvarlevor låg i frysen – man åtalas

Bland matvaror i frys och kylskåp förvarade mannen kvarlevorna efter en man i 20-årsåldern. Den 29 november förra året uppsökte han polis tillsammans med sina socialsekreterare och berättade.
Nu åtalas Malmöbon för mord och grovt gravfridsbrott.

ANNONS
|

Åklagare Tomas Olvmyr bedömer att den 53-årige mannen har haft kvarlevorna i köket en längre tid. Det sista livstecknet från hans offer kom den 9 oktober, men exakt när han dödades är oklart.

Själv hävdar den åtalade mannen att han är oskyldig till mord, men han erkänner att han orsakat mannens död och han erkänner även gravfridsbrott.

"Jag bedömer att det är utrett att den åtalade mannen uppsåtligen orsakade målsägandens död och att det inte funnits någon nödvärnssituation eller annan ansvarsbefriande grund. Det är också utrett att han styckade kroppen och förvarade den i sin lägenhet en längre tid efter gärningen", skriver senior åklagare Tomas Olvmyr i ett pressmeddelande.

ANNONS

Material i den åtalade mannens mobiltelefon visar enligt åklagaren att han har haft "ett påtagligt intresse för våld, mord, avrättningar och styckning av kroppar".

Om mannen inte fälls för mord yrkar åklagaren i andra hand på att han ska dömas för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

ANNONS