Förra EU-ministern och L-profilen Birgitta Ohlsson. Arkivbild.
Förra EU-ministern och L-profilen Birgitta Ohlsson. Arkivbild.

Ohlsson vill inte bli EU-etta för L

Liberaler som hoppats få förra EU-ministern och L-profilen Birgitta Ohlsson att ställa upp som toppnamn för partiet i valet till EU-parlamentet kan sluta hoppas. Ohlsson vill inte, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

ANNONS
|

Hjärtat brinner för partiet, men den här gången går familjen före, framhåller hon apropå uppgifter i Aftonbladet om att partiet försöker få ett ja från henne.

"Förra Europaparlamentsvalet 2014 körde jag på intensivt som mycket höggravid Europaminister för att stötta partiets kandidater. 10 dagar efter valet föddes vår andra dotter Olivia. Detta år i England har jag lovat henne och storasystern att faktiskt vara hemma mera, hämta och lämna på skolan och vara ledig hela helger. Detta löfte vill jag hålla", skriver hon.

Hon skriver att hon är rörd, tacksam och stolt över de kontakter partikamrater har tagit med henne de senaste två veckorna om att leda EU-valrörelsen från den plats på listan som blev ledig när partistyrelsen beslutade sig för att peta EU-parlamentarikern Cecilia Wikström från förstaplatsen.

ANNONS

Ohlsson hoppas att Wikström ändå får vara med på listan.

"Trots turbulensen vet jag också att det finns ett tillräckligt stort hjärta för att låta Cecilia Wikström vara kvar som kandidat någonstans på listan. Förlåtelse är svårt, men samtidigt mycket stort. Att mista hennes kunskap, glöd och väljarkapacitet i slutspurten vore olyckligt. Väljarna bör få avgöra hennes öde".

TT
ANNONS