Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Susanne Lindbro, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen i Malmö tror att det där ovetskapen om hur varslet kommer att slå som gör människor oroliga.

"Ovetskapen gör att man är orolig"

Personalen på Arbetsförmedlingen var förvarnade om ett varsel, men ovissheten om hur det ska slå får de leva med ett tag till.

Redan innan jul kom det indikationer på att stora personalneddragningar var att vänta på Arbetsförmedlingen. Då hade kontoret i Malmö precis flyttat in i nya lokaler – i det gamla konserthuset – på cirka 11 000 kvadratmeter.

- Vi hann njuta i några dagar i vårt nya hus innan oron kom, säger företagsrådgivaren Susanne Lindbro.

"Oro i lägret"

Hon själv och kollegerna tog emot onsdagens varselbesked med viss behärskning, men ingen vet vad det egentligen kommer att innebära för de cirka 450 anställda i Malmö.

- Det blev ju naturligtvis lite oro i lägret och jag tror att det är ovetskapen som gör att man är orolig. Vi vet ju inte riktigt hur det här ska landa ännu.

Lindbro har varit anställd i många år på myndigheten och tror inte att hon kommer att förlora jobbet.

- Men jag tänker på alla unga och drivna kolleger, som kanske inte har varit anställda så länge. De ligger ju naturligtvis i riskzonen och det vore väldigt synd att tappa den kompetensen, säger hon.

Vad är den stora tanken i Stockholm?

Christofer Björk, sektionsordförande för ST-facket på Arbetsförmedlingen i Skåne, har pratat med många oroliga medarbetare under dagen.

- De flesta har funderingar kring vad detta innebär egentligen. Vad är den stora tanken uppe i Stockholm? Vad vill egentligen politikerna med oss och man upplever kanske att man inte alltid talar i klartext, säger Björk.

Personalen har fått den information som finns till hands och under dagen går chefer runt och pratar med de anställda.

- Självklart är det så att alla reagerar olika. Vår uppgift som chefer är att se till att de anställda känner sig trygga i situationen, säger Henriikka Airaskorpi, tillförordnad arbetsförmedlingschef i Malmö.