Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ivo förbjuder en plastikklinik i Södertälje att fortsätta verksamheten efter att stora brister avslöjats. Arkivbild.
Ivo förbjuder en plastikklinik i Södertälje att fortsätta verksamheten efter att stora brister avslöjats. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Plastikklinik i Södertälje tvingas stänga

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) belägger en plastikklinik i Södertälje med förbud att fortsätta verksamheten efter att allvarliga brister hittats, rapporterar SVT Nyheter .

Kliniken tvingades stänga redan i september sedan det visat sig att verksamheten bedrivits utan bygglov. Men sedan dess har Ivo hittat så stora brister i verksamheten att de "medför påtaglig risk för liv och hälsa".

Ivo pekar på brister i kompetensen hos personalen, hygienen i lokalerna och övervakningen av kvarliggande patienter. Flera personer har fått livshotande komplikationer efter operationer på kliniken. Därför yrkar Ivo även på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd ska återkalla kirurgens läkarlegitimation.

Även Arbetsmiljöverket har hittat flera brister på kliniken – bland annat har inte kemikalier förvarats på korrekt sätt. Om bristerna inte åtgärdas kan ett verksamhetsförbud även från Arbetsmiljöverket bli aktuellt.