En polisman i Kronobergs län döms av tingsrätten för att ha stulit ett paket kaffe från jobbet. Arkivbild.
En polisman i Kronobergs län döms av tingsrätten för att ha stulit ett paket kaffe från jobbet. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Polis stal ett kaffepaket – riskerar jobbet

När kaffepaket mystiskt försvann började polisstationen märka upp paketen. En kollega gick rakt i fällan och döms nu för att ha stulit kaffe till ett värde av 38 kronor. Ett brott som kan kosta polismannen jobbet.

ANNONS

Polisstationen i Kronobergs län hade under en längre tid märkt att det försvann kaffepaket från personalrummet och man bestämde sig för att börja märka paketen med märkpenna.

En natt i augusti försvann två paket och när det kopplades ihop med de som rört sig in och ut på polisstationen vid tidpunkten ledde det till att en anställd misstänktes för stöld. Vid en husrannsakan hos polismannen hittades ett av de markerade paketen och personen i fråga åtalades.

Nu döms polismannen av Växjö tingsrätt för stöld av normalgraden, rapporterar P4 Kronoberg. Polisen slipper dock böter eftersom denne med största sannolikhet kommer att förlora jobbet, skriver Smålandsposten.

ANNONS

Enligt lokala medier har polisens personalansvarsnämnd tidigare meddelat att polisen riskerat att förlora jobbet vid en fällande dom. Den dömde uppger för radiokanalen att man avser att överklaga domen.

ANNONS