Polisanmäldes – för att ha misshandlat Tova

Tova Moberg hittades död under natten till tisdagen. Åklagaren misstänker att hon har mördats. En man är misstänkt för mordet, samma man var redan misstänkt för att tidigare ha misshandlat den 19-åriga kvinnan.

ANNONS
|

Texten börjar under tv-inslaget

Försvunna Tova Moberg hittades under natten till tisdagen och chefsåklagare Ulf Back berättade under presskonferensen att kroppen bär tecken på yttre våld.

–Kroppen hittades i anslutning till den avspärrade fastigheten, i sjön, säger Ulf Back.

"Kommer fortsätta på platsen"

Vad exakt som ledde fram till att den döda kunde hittas är för närvarande något polisen är förtegen om. Men det står klart att polisen tidigt riktade in sökinsatserna runt den avstängda fastigheten.

–I anslutning till fastigheten har gjorts fynd vi bedömer har betydelse för utredningen, säger Ulf Back.

Initialt greps tre män som sedan misstänktes för mordet på Tova. Under onsdagseftermiddagen släpptes två av männen och en begärdes häktad.

ANNONS

Enligt Ulf Back fanns en koppling mellan de tre misstänkta männen, som är i 20-årsåldern, och fastigheten.

Gjort fynd

Männen kunde knytas till Tova genom förhörsuppgifter och annat, konstaterar Back och tillägger att det även har säkrats spår på den gård som polisen har genomsökt.

–Det har gjorts en del fynd och man har anträffat vissa spår och liknande, som ska analyseras och som polisen bedömer har största vikt, säger han.

Den misstänkte mannen nekar till brott.

Tidigare misshandel

Samma man som nu har begärts häktad för mordet på Tova är sedan tidigare misstänkt för att ha misshandlat henne.

Åklagare Joakim Johansson bekräftar att en förundersökning om misshandel inleddes i mars i år. Han kan inte uttala sig om utredningen utan hänvisar till åklagare Arek Nowak som leder den förundersökningen

–Jag kan, med hänvisning till den nya utredningen, inte berätta vilka utredningsåtgärder vi vidtog efter anmälan, säger Nowak till Aftonbladet.

LÄS MER:Intensivt sökande efter försvunna Tova

19-åriga Tova sågs senast under natten mellan lördagen och söndagen. Hon anmäldes försvunnen av sina föräldrar. Under natten till tisdagen hittades hon död.

ANNONS