Prinsessan Estelle nu 10 år

För tio år sedan föddes en liten prinsessa som i framtiden kommer att bli drottning i Sverige. I onsdags fyllde prinsessan Estelle tio år, en dag som firades privat med hennes familj.

ANNONS
|

Klockan kl 04.26 den 23 februari 2012, föddes en prinsessa på Karolinska sjukhuset som skulle få namnet Estelle. Hon var 51 centimeter lång och vägde 3280 gram.

Hennes pappa prins Daniel måttade glatt upp hur stor hon var vid födseln vid en direktsänd presskonferens, som följdes av många. Sedan dess har vi fått följa den lilla prinsessans liv med bland annat mamma kronprinsessan Victoria, pappa prins Daniel, och lillebror prins Oscar.

Vi har sett henne på kungliga bröllop, när hon firat hockeylandslaget när de vunnit VM, varit med på Solliden när mamma Victoria firat sin födelsedag, åkt längdskidor med mormor och morfar, börjat i skolan och varit på både Metallica på Ullevi och dansat till Carola, för att bara nämna några saker.

ANNONS

LÄS MER:Så tyckte prinsessan Estelle om Metallica

Onsdagen var en stor dag för landets blivande drottning, då prinsessan Estelle fyllde 10 år. Exakt hur hon firades vet vi inte med så här svarade hovet.

– Prinsessan firade traditionsenligt med bricka på sängen. Skola under dagen och i kväll privat med familjen och mormor och morfar, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren till GP.

ANNONS