Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mer snö väntas det kommande dygnet. Arkivbild.

Räddningstjänst varnar inför nytt snöfall

Ett nytt kraftigt snöoväder är på väg in över landet. SMHI har utfärdat flera varningar och räddningstjänsten i Östergötland uppmanar bilister att inte ge sig ut i trafiken.

Räddningstjänsten uppmanar människor att inte ge sig ut med bilen i trafiken om man verkligen inte måste. I Östergötland väntas det komma 10–15 centimeter snö fram till och med söndag morgon.

- Det ska vara värst framåt kvällen och natten. Det är bättre att stanna hemma i stället för att ge sig ut och snurra, säger Stefan Hagdahl, inre befäl vid räddningstjänsten.

Klass 1-varningar

Under lördagen drar ett nytt snöfallsområde in söderifrån och kommer främst att beröra Götaland och Svealand. SMHI har utfärdat flera klass 1-varningar för de östra delarna. I Götaland väntas 5–10 centimeter snö och kring Stockholm och Uppland kan det komma omkring 15 centimeter.

- Detta gäller från i kväll in på söndag morgon, det är på natten som det kommer att snöa som mest, säger Henrik Reimer, meteorolog vid SMHI.

- I södra Götaland, Skåne och Blekinge kommer man att få se snö redan under dagen men det kommer att vara som mest intensivt under natten.

Fredagens kraftiga snöfallsområde rör sig norrut under dagen och kommer främst att beröra södra Norrland. Det har utfärdats en klass 1-varningen för Gävleborgs län.

Förseningar i fredags

Snöovädret under fredagen ledde till flera försenade och inställda avgångar på Arlanda.

- I dag på morgonen ser trafikläget bra ut, sade Lovisa Ernestam, på Swedavias pressjour till TT i morse.

Om snöfall kommer att påverka några avgångar senare under dagen är för tidigt att säga.

- Som resenär är det viktigt att man håller sig uppdaterad om väderläget via vår hemsida eller vår app, och att man ser till att vara ute i god tid då det är halt på vägarna, säger hon.