Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rånarna var enligt polisen ute efter guld när de rånade en villa i Utby i Göteborg. Arkivbild.

Rånare sköt guldhandlare i villa

Rånarna som sköt en man i benet i en villa i Utby i Göteborg var ute efter guld. Det är teorin polisen nu arbetar efter.

Mannen som blev skjuten i benet var verksam som guldhandlare, bekräftar presstalespersonen Tommy Nyman för TT.

- Han handlar med guld och då tror vi att det är vad rånarna var ute efter. Vi höll ett förhör i går på sjukhuset med mannen där han redogjorde för händelsen. Men vi har ännu inga misstänkta gripna för rånet, säger han.

Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen lämnade rånarna villan i Utby iklädda vita skyddsoveraller. De flydde sen i hög hastighet i två flyktbilar. När den ena bilen krockade fortsatte de till fots innan de tvingade till sig en bil av en kvinna. Den bilen övergavs slutligen i Partille centrum och där upphör spåren.

- Vi är intresserade av alla iakttagelser. Om någon sett när flyktbilen lämnats och vart de tagit vägen sedan. Det är det vi håller på med nu, tittar på vilka tips vi fått och följer upp dem, säger Tommy Nyman.

TT: Fick rånarna med sig någonting från villan?

- Det fick de, men vad vet jag inte riktigt. Jag förutsätter att det var guld.

Enligt Göteborgs-Posten kan det finnas kopplingar till ett rån mot en juvelerarbutik i Angered 2014, då fyra gärningsmän i liknande heltäckande overaller tömde butiken på värdesaker. Det är inget polisen vill bekräfta.

Det är oklart hur många rånarna var, men det rör sig om mellan tre till fem personer. De tros ha varit beväpnade med automatvapen. Brottsrubriceringen är försök till mord.