En röntgenläkare i Eskilstuna skulle undersöka en kvinnas lever, men förgrep sig i stället på henne under förevändning att det var del av undersökningen. Arkivbild.
En röntgenläkare i Eskilstuna skulle undersöka en kvinnas lever, men förgrep sig i stället på henne under förevändning att det var del av undersökningen. Arkivbild. Bild: Sören Andersson/TT

Röntgenläkare förgrep sig på kvinna

ANNONS

En röntgenläkare vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna förde in sina fingrar i underlivet på en kvinnlig patient som han skulle undersöka levern på. Övergreppet har anmälts till både Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) och polisen, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Kvinnans lever skulle ultraljudsundersökas vid besöket i mars, men när hon var ensam med läkaren drog han ned byxorna på henne och förgrep sig på henne. Kvinnan kontaktade läkarens chef, varpå sjukhusledningen tog kontakt med mannen.

Han erkände tilltaget och sade att han gjort det för att undersöka urinblåsan, men ingen hade beställt någon sådan undersökning och den hade inte heller förts in i kvinnans journal. Enligt anmälan till Ivo uppger läkaren bland annat att han "av egen entusiasm gjorde mer än vad som var remitterat".

ANNONS

Läkaren var inhyrd vid sjukhuset och när saken beivrades avslutades alla hans uppdrag.

ANNONS