Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

När den rattfulla mannen stoppades i en poliskontroll uppgav han sin tvillingbrors identitet, enligt åklagaren. Arkivbild.
När den rattfulla mannen stoppades i en poliskontroll uppgav han sin tvillingbrors identitet, enligt åklagaren. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Rattfull uppgav tvillingbrors namn till polis

En rattfull bilförare åtalas för flera brott efter att i en poliskontroll uppgett sin tvillingbrors identitet.
– Just då kändes det som en bra idé, säger mannen i förhör, enligt ÖP.

I slutet av februari stoppade polisen en bil i Jämtland. Föraren uppfattades vara narkotikapåverkad, det ska ha luktat cannabis i bilen och misstänkt narkotika hittades vid en genomsökning av fordonet, däribland en joint.

Föraren drogtestades sedan genom att lämna blodprov.

I april fick så förarens tvillingbror överraskande ett brev, vilket innehöll resultatet av ett drogtest. Men någon rattfylla eller något drogtest kände han inte till, skriver tidningen.

Åklagaren hävdar att bilens förare uppgett sin tvillingbrors personuppgifter till polisen, och nu åtalas föraren. Han misstänkt för rattfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning – men även olovlig identitetsanvändning.

Anledningen till att mannen använt sin tvillingbrors identitet var att undkomma misstankarna, ska föraren ha uppgett till polisen. I förundersökningen vittnar också tvillingbrodern om att det inte är den första gången som mannen använt sig av tillvägagångssättet.

Som del av bevisningen finns även ett DNA-test som ska klargöra vem av bröderna som faktiskt körde bilen, skriver tidningen.