De nya lättnaderna presenterades av socialminister Lena Hallengren (S), kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på en presskonferens i veckan.

ANNONS

210520, Göteborg. Hundratals personer demonstrerade i centrala Göteborg med anledning av konflikten i Palestina. . Klockan 18 fattade polisen beslut om att upplösa den allmänna sammankomsten, som inte hade tillstånd, men det dröjde nästan två timmar innan folksamlingen upplöstes.

Ingen fyr

GÖTEBORG 20210623Laguppställningarna inför onsdagens träningmatch, elit, mellan IFK Göteborg och Bröndby IF på Ullevi.Foto: Adam Ihse/TT kod 9200

Ingen fyr

Ingen fyr

När Sverige mötte Ukraina i fotbolls-em 2021 var krogarna tvungna att stänga mitt i matchen på grund av den nya pandemilagen. Trots att restriktionerna väntas lätta om bara ett par dagar höll krogarna reglerna och tömdes på folk när klockan slagit 22.30. Efter stängning stod skärmarna fortfarande på och supportrarna flockades utanför serveringen i stället.

Ingen fyr

Ingen fyr

Nya munskyddsrekommendationer – enkät. David, 28Vet du vad som gäller?Det är väl att man ska ha munskydd på platser där man inte kan hålla distans. Till exempel i kollektivtrafiken.Använder du själv munskydd?Ja, min sambo är sjuksköterska så jag har fått det hemifrån att man ska ha det på sig, inte för sin egen skull utan för andras. Det låter ju rimligt tycker jag. Jag har använt munskydd i alla fall sedan årsskiftet.Hur tycker du att efterlevnanden av munskyddsrekommendationerna ser ut? I dag känns det som om jag sett fler med munskydd, det kändes som det i morse i alla fall. Men annars känns det som om det har varit 50/50, lite dåligt egentligen.

Ingen fyr

STOCKHOLM 20071011 - Ett dukat långbord med vikta servetter och vinglasFoto: Caroline Tibell / SvD / SCANPIX / Kod 10154**OUT  DN (även arkiv), Metro, Dagens Industri och Stockholm City **

Ingen fyr

STOCKHOLM 20111220På kontoret. Några människor har ett möte. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / Kod 10140Model Released

Ingen fyr

STOCKHOLM 20210119 -  Person handlar i matbutik. Foto Anders Wiklund / TT kod 10040

Ingen fyr

STOCKHOLM 20080530Två personer skålar med sina snapsglasFoto Fredrik Sandberg / SCANPIX / Kod 10080

Ingen fyr