Turbulensen i kommunpolitiken i skånska Bromölla fortsätter. SD meddelar att man nu kommer att avsäga sig sina ordförandeposter i kommunen. Arkivbild.
Turbulensen i kommunpolitiken i skånska Bromölla fortsätter. SD meddelar att man nu kommer att avsäga sig sina ordförandeposter i kommunen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

SD lämnar ordförandeposter i Bromölla

ANNONS

Sverigedemokraterna i Bromölla kommer att avsäga sig sina ordförandeposter i kommunen.

SD har styrt i minoritet i Bromölla med stöd av M och KD, men meddelade i slutet av augusti att man inte längre vill leda ett minoritetsstyre, bland annat eftersom SD förlorat ungefär hälften av omröstningarna i Bromölla.

Ambitionen var att få till någon form av majoritetsstyre, men detta har inte gått i lås. I ett pressmeddelande skriver SD Bromölla att partiet nu inte ser någon annan möjlighet än "att låta andra partier få ihop en stark samverkan".

Magnus Persson (SD) är kommunfullmäktiges ordförande i Bromölla, men han kommer nu att ställa sin plats till förfogande. "Men sedan är det kommunfullmäktige som beslutar i frågan om man vill att jag sitter kvar eller om majoriteten har ett annat namn", skriver han i en kommentar till TT.

ANNONS
ANNONS