Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jimmie Åkesson inleder sin valspurt i Malmö.

Segerviss Åkesson möttes av slagord

Jimmie Åkesson prickar in Sveriges tre största städer i valrörelsens elfte timme. Han har segervittring och låter sig inte hindras av skanderande motdemonstranter.

- Det märks att vi på riktigt utmanar Socialdemokraterna och Moderaterna om att bli det här landets största parti, inleder Åkesson på Värnhemstorget i Malmö.

Polisen föser motdemonstranterna bakåt, bort från scenen, samtidigt som de ropar: "Inga rasister på våra gator". Åkesson kallar dem kommunister och begär högre ljud i mikrofonen, så att han ska kunna överrösta dem.

"Självklar uppfattning"

Åkesson frågar åhörarna om de såg SVT-debatten.

- Såg ni hur arg Annie Lööf var igår? säger han och anhängarna i publiken skrattar.

Jimmie Åkesson hävdar att det bara kan vara i Sverige som hans uppfattning är kontroversiell.

- När man invandrar till Sverige är man inte automatiskt svensk. Jag tycker att det är en helt självklar uppfattning.

Att människor fortsätter att leva som i sina gamla hemländer när de kommer till Sverige är det som skapar segregation, hävdar han, och upprepar en av sina favoritfraser under valrörelsen, att man ska ta seden dit man kommer.

Småflickor i slöja

Jimmie Åkesson exemplifierar med flickor som lämnas på förskolan iklädda slöja. Det ska inte få ske, anser han.

- Det kan väl inte vara fel att skydda små barn från förtryckarstrukturer.

När han avrundar talet, för att hasta vidare till Göteborg, målar han upp bilden av sju mot en i svensk politik – SD mot resten. "De gamla partierna", som han kallar dem, mot SD.

- Det finns sju partier som vill fortsätta med det som misslyckats så kapitalt så länge. Kära nån, ni som bor i Malmö, gå en runda i Malmö och se hur det ser ut. Tycker ni att det ser bra ut, är ni nöjda?