Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Två personer har skadats i en misstänkt skottlossning i Stockholm. Arkivbild.

Sju i förhör efter skottlossning i Stockholm

Sju personer har frihetsberövats efter nattens skottlossning i Bagarmossens centrum i södra Stockholm. Minst tre personer är skadade och förda till sjukhus i ambulans.

- Vi kallades till platsen 23.13 tillsammans med ambulans efter att inringare hade hört skottlossning, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Han vill inte säga om alla de sju är gripna som misstänkta.

- Vi säger frihetsberövade, det kan vara både gripna personer och hämtade till förhör, så vi nöjer oss med att säga frihetsberövade så länge.

Skottskador i benen

När polisen kom till platsen hittades två personer som blivit skottskadade i benen. Man hittade även en tredje person som blivit misshandlad. De tre är förda till sjukhus. Skadeläget för dem är oklart.

Enligt polisen var ett flertal personer inblandade och det förekommer uppgifter om att personerna jagat varandra genom området samtidigt som de har skjutit.

- Jag har inte uppgift om hur många personer som varit inblandade men det verkar som att det har varit någon form av bråk, säger Per Fahlström.

Flera vittnen

Enligt Fahlström fanns flera vittnen på plats. De ska nu höras. Därför är polisen mycket återhållsam med att lämna ut detaljer om händelsen.

- Vi vet inget om bakgrunden ännu. Det får utredningen visa.

Under natten har polisens tekniker undersökt området. Vid 6-tiden på morgonen var undersökningen klar, och avspärrningarna hävda.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Eftersom utredningen är i ett tidigt skede kan brottsrubriceringen komma att ändras.