En person blev allvarligt skadad i den första olyckan på E4 utanför Linköping. Senare inträffade ytterligare en olycka i närheten.
En person blev allvarligt skadad i den första olyckan på E4 utanför Linköping. Senare inträffade ytterligare en olycka i närheten. Bild: Jeppe Gustafsson/TT

Sju till sjukhus efter dubbla olyckor på E4

Två omfattande bilolyckor har under måndagen inträffat på E4 i närheten av Linköping. Sju personer fördes till sjukhus – men under kvällen kunde sjukvården bekräfta att ingen blivit allvarligt skadad.

ANNONS

Den första olyckan inträffade vid 12.30-tiden, då en personbil, en lastbil och en hästtransport kolliderade nära avfarten Linköping Väst. Tre personer, varav ett barn under 15 år, fördes till sjukhus med lindriga skador.

Orsaken till olyckan kommer att utredas. En förundersökning om vårdslöshet i trafik har inletts.

Misstänks för drograttfylla

Enligt Trafikverket skulle trafiken vara åter igång vid 14.30-tiden, men vid 15-tiden kom ännu ett larm om ytterligare en omfattande olycka, bara kilometer från den tidigare.

Där hade en lastbil med släp vält, och sex personbilar var inblandade. Fyra personer har förts till sjukhus med ambulans. Alla fyra, varav ett litet barn, skadades lindrigt men är kvar på sjukhus för observation.

ANNONS

Lastbilschauffören, en man i 30-årsåldern, greps efter olyckan misstänkt för vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Han togs med för provtagning och förhör. Strax innan 22 på måndagskvällen meddelade polisen att mannen har släppts, men att misstankarna kvarstår.

Omfattande bärgningsarbete

Polis och räddningstjänst arbetade på platsen under kvällen. Trafiken stoppades helt i södergående riktning och var begränsad i norrgående riktning till strax efter klockan 22, då vägen kunde öppna igen.

En personbil, en lastbil och en hästtransport var inblandade i den första olyckan. I den andra olyckan var sex personbilar och en lastbil inblandade.
En personbil, en lastbil och en hästtransport var inblandade i den första olyckan. I den andra olyckan var sex personbilar och en lastbil inblandade. Bild: Jeppe Gustafsson/TT
Det finns ännu ingen prognos för när trafiken ska vara igång igen.
Det finns ännu ingen prognos för när trafiken ska vara igång igen. Bild: Jeppe Gustafsson/TT
ANNONS