Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Relationerna mellan Sverige och Frankrike är "mer solida än någonsin", enligt utrikesminister Margot Wallström, som träffade sin franska motsvarighet Jean-Yves Le Drian i Stockholm.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Skepsis från Frankrike inför Trump/Kim-möte

Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian är skeptisk till mötet mellan USA:s president Donald Trump och den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un.

- Min och Frankrikes åsikt är att om de lyckas få till stånd en kärnvapennedrustning av Koreahalvön så är jag den förste att applådera. Allt som har att göra med nedrustning är positivt, säger Le Drian efter ett arbetsmöte med sin svenska motsvarighet Margot Wallström (S) i Stockholm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Samtidigt betonade Jean-Yves Le Drian vikten av att fortsätta att vara vaksam.

- Saker och ting har inträffat förut när vi varit entusiastiska, och det har lett till misslyckanden, säger han.

Wallström kallar det kommande mötet för en riskfylld möjlighet, och säger att det bör finnas en beredskap både för ett fruktbart möte, och ett misslyckande.

- Ingen kan hindra oss från att vara hoppfulla, men vi vet också att mycket arbete kvarstår och att det inte är någon enkel resa, säger han.

Ministrarna avhandlade bland annat det kommande valet i Mali under mötet. Efter mötet betonade de båda de goda relationerna mellan länderna. De betonade också den gemensamma synen av vikten på olika internationella avtal, som kärnenergiavtalet med Iran, Parisavtalet och olika handelsavtal.