Polis vid platsen i Stuvsta där en man i ett fordon sköts på onsdagskvällen.
Polis vid platsen i Stuvsta där en man i ett fordon sköts på onsdagskvällen. Bild: Pontus Altin/TT

Skjuten man hittad i fordon i Huddinge

En man har skjutits i Stuvsta i Huddinge, söder om Stockholm. Polisen har en stor insats på platsen med bland annat helikopter. Man undersöker också om en bilbrand i närheten kan ha ett samband med skottlossningen.

ANNONS

Larmet kom strax efter klockan 21 på onsdagskvällen.

– Vi fick in samtal om att man hade hört smällar som beskrevs som skottlossning. På platsen hittas en skottskadad man, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Mannen hittades i ett fordon. Han vårdades inledningsvis av ambulanspersonal på plats och fördes sedan till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen och samlar in vittnesuppgifter från personer i området.

– Vi arbetar just nu för att ta reda på vad som hänt.

En stund efter skjutningen sattes en bil i brand vid Örby slott i stadsdelsområdet Hägersten-Älvsjö. Polisen kommer att utreda om det finns någon koppling till skottlossningen.

ANNONS

– Jag kan varken bekräfta eller dementera om händelserna har med varandra att göra, det är något som utredningen får visa, säger Towe Hägg.

Ingen har gripits.

Bara ett stenkast från den plats där kvällens dåd ägde rum sköts en man i 45-årsåldern ihjäl den 29 november. Även under tisdagskvällen skedde en skottlossning i samma område. Ingen person kom till skada vid det tillfället.

ANNONS