Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolstart skjuts upp efter översvämningar

Skolstarten i Gävle skjuts upp för grundskolor och gymnasieskolor med anledning av regnmassorna i området, rapporterar P4 Gävleborg. Även andra verksamheter påverkas av översvämningarna.

Elever i grundskolan och gymnasiet som kommer till skolan på onsdagen kommer att skickas hem, uppger Gävle kommun. Fritids kommer dock att hålla öppet för de yngre barn som har behov och förskolorna är öppna som vanligt, i den mån det går att lösa bemanningen.

Förhoppningen är att skolstarten ska kunna ske i morgon, men det är okänt hur skolorna i kommunen har påverkats av regnmassorna.

Jag vet att vi har någon skolgård som står helt under vatten och jag antar att vi också har skolor som är drabbade av översvämningar inomhus, men det är inget som jag har info om nu, säger Eva Levin, skolchef i Gävle kommun till P4 Gävleborg.

Skyfallen i Gävleområdet har på flera håll lett till översvämningar och har påverkat flera olika verksamheter och samhällsfunktioner, däribland kollektivtrafiken och hemtjänsten.

Flera vägar och viadukter står under vatten och boende har varnats för att ge sig ut. Trots det vittnar flera bensinmackar i området om att de har kunder under tidiga morgonen.

Just nu är det lugnt, men det är mycket vatten överallt. Jag har aldrig varit med om ett sådant här väder någon gång, som det var i natt. Helt galet, säger Petra Jäderqvist, på Preem i Gävlebro Syd.