Stefan Löfven (S) har reparerat en klocka, varit på Systembolaget och köpt en julklapp. Arkivbild.
Stefan Löfven (S) har reparerat en klocka, varit på Systembolaget och köpt en julklapp. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Löfven: Försöker alltid följa råden

ANNONS

Efter att ha kritiserats hårt för att ha gett sig ut i butiker trots att han själv avrått från just det förklarar nu Stefan Löfven hur han tänkte. I ett inlägg på Instagram skriver statsministern att han förstår reaktionerna, och går igenom vad han gjort: handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till rakapparaten, varit på Systembolaget och köpt en julklapp till frun Ulla.

"Vid dessa tillfällen har jag säkerställt att det inte har varit någon trängsel. Och även jag försöker, precis som så många andra, att i övrigt alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. I efterhand funderar jag så klart på om exempelvis julklappen till Ulla kunde ha beställts på nätet istället, i god tid", skriver Stefan Löfven.

ANNONS

Inlägget avslutas med att statsministern blickar framåt, mot det nya året: "Nog syns det en ljusning på horisonten, inte minst i form av vaccinen mot covid-19".

Henning Eklund/TT

ANNONS