Spelkonsol och Tiktoktrend förra årets hetaste köp

Prisjämförelsesajten Pricerunner har listat 2021 års mest populära produkter. Längst upp tronar Playstation 5, som trots leveransproblem behållit sin position hela året. Däremot blev Black Friday en besvikelse för handeln.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Sonys snabbast säljande konsol någonsin, Playstation 5, lanserades redan 2020. Den stora efterfrågan i kombination med leveransproblem i pandemins spår har hållit kvar konsolen som den mest eftersökta produkten på prisjämförelsesajten Pricerunner.

Både förstaplaceringen och tredjeplaceringen innehas av Playstation 5, eftersom den kommit i två olika versioner – en av dem hanterar bara spel som köpts digitalt.

LÄS MER:Stor risk för klappbrist bland spelsugna

Värmebölja och Tiktok

Med på topp tio-listan ligger även spelkonsolen Xbox series X, två robotdammsugare, en vanlig dammsugare, en elektrisk tandborste och Apples airpods. Dessutom finns en luftkonditionering från Electrolux med på listan, eftersom den låg rekordhögt under värmeböljan i juni.

Plats nummer tio kniper en mascara från Xlash, som är en av flera skönhetsprodukter som slagit igenom efter virala klipp på Tiktok. Bland annat har Nathalie Danielsson, som under sitt användarnamn @nattid har över 2 miljoner följare på Tiktok, gjort ett samarbete med Xlash.

ANNONS

Black Friday en besvikelse

Pandemin har påverkat e-handeln på flera sätt under året. Dels har det varit brist på komponenter, som till exempel grafikkort till datorer, dels har specifika produkter som handsprit och antigentest varit eftersökta produkter.

E-handlarna hoppades på att Black Friday, som hos många utökades till Black week, skulle nå samma rekordnivåer som 2020. Årets upplaga blev dock en besvikelse, uppger många e-handlare för Pricerunner. En orsak kan vara att lättade restriktioner fick konsumenter att lägga pengarna på annat än e-handel.

I sociala medier var det även många som uppmanade till bojkott av Black friday-reorna för att inte bidra till överkonsumtion, och vissa butiker valde att inte delta i rean.

LÄS MER:E-handeln starkare i november förra året

LÄS MER:Ekonomerna tipsar: Så blir ekonomin under 2022

Pricerunner mest populära produkter 2021

1. Playstation 5

2. Roborock S5 Max (robotdammsugare)

3. Playstation 5 – digital edition

4. Xbox series X

5. Irobot Roombai i7 (robotdammsugare)

6. Electrolux UltraOne Euro9Green (dammsugare)

7. Apple Airpods pro

8. Oral-B Pro 2 200N (eltandborste)

9. Electrolux EXP26U338CW (luftkonditionering)

10. Xlash Eyelash Serum

ANNONS