Efter tusentals vittnesmål om sexuella övergrepp startas nu en sajt som ska ge utsatta moraliskt och juridiskt stöd och vägledning. Arkivbild.
Efter tusentals vittnesmål om sexuella övergrepp startas nu en sajt som ska ge utsatta moraliskt och juridiskt stöd och vägledning. Arkivbild.

Stödsajt startas efter metoo-kampanjen

I kölvattnet av metoo-kampanjen, där tusentals kvinnor vittnat om sexuella övergrepp i flera branscher, lanseras nu en ny sajt. Den syftar till att ge stöd och vägledning åt den som blivit utsatt för ofredanden och övergrepp.

ANNONS
|

Tanken med den partipolitiskt obundna sajten är att erbjuda allmänheten något som grundarna – journalisten Cissi Wallin och pr-agenten Elcim Yilmaz – anser saknas.

- En samhällsplattform med lättbegriplig information, säger Cissi Wallin.

Vittnesmålen inom ramen för metoo har i mångt och mycket gestaltats som strukturella arbetsmiljöproblem. Det handlar om miljöer där personer med makt utnyttjat sina positioner för att kränka andra i beroendeställning.

TT: Är det då inte arbetsgivarens sak att ta tag i det här?

ANNONS

- Jo, det är det i den bästa av världar, men uppenbarligen gör ju inte alla arbetsgivare det. Sajten riktar sig också till dem som inte har något jobb, folk som pluggar, unga i skolan som också utsätts via mobilen och internet, säger Cissi Wallin.

Hon anser att informationen som finns på sajten saknas i skolans undervisning.

- Det ingår inte i läroplanen. Man får inte lära sig hur en polisanmälan går till.

TT
Fakta: Minupprättelse

Syftet med sajten är att ge moraliskt och juridiskt stöd och vägledning till den som blivit utsatt för ofredanden och övergrepp.

Bakom sajten står journalisten Cissi Wallin och pr-agenten Elcim Yilmaz.

Sakkunniga är bland andra juristen Elisabeth Massi Fritz, kriminologen Nina Rung och barnrättskämpen och retorikern Elaine Eksvärd.

Samarbetspartners är organisationerna Make equal, Föreningen storasyster och Tre ska bli noll.

Källa: www.minupprättelse.se

ANNONS