Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stopp i tågtrafiken på grund av brand

Det är stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Skövde. Tågstoppet, som har orsakats av en brand i några kablar längs med spåret i Alingsås, har skapat stora förseningar på samtliga förbipasserande tåg. Bland annat trafiken till Stockholm påverkas.

- Vi har ett trafikstopp genom Alingsås och vissa avgångar är helt eller delvis ersatta av buss, säger Joanna Ljunggren, presstalesperson vid Trafikverket.

Vissa turer har fått ledas om via Öxnered och Borås och resenärer har under dagen uppmanats till att kontakta sina respektive tågbolag för mer information.

Enligt en passagerare på MTR Express, som TT har varit i kontakt med, erbjuder bolaget inget telefonnummer att ringa för upplysningar.

- Vi har en kundtjänst som man mejlar till. Det är en fråga om kostnader. Ska man ha en telefonlinje får kostnaderna tas någon annanstans ifrån och det blir biljetterna, säger Lars Nyström vid MTR:s pressjour.

- I just det här fallet har passagerare förmodligen tillgång till personal på tåget. Annars brukar vår kundtjänst, som är bemannad, vara snabb med att svara.

Klockan 16.00 på måndagen väntas trafiken kunna rulla på som vanligt igen, enligt Trafikverket.