Det har brunnit i ett lagerhotell i Birsta mellan Sundsvall och Timrå under fredagen.
Det har brunnit i ett lagerhotell i Birsta mellan Sundsvall och Timrå under fredagen. Bild: Mats Andersson/TT

Storbrand i Birsta under kontroll

En brand bröt under fredagen ut i ett lagerhotell i Birsta mellan Sundsvall och Timrå. Enligt räddningstjänsten har stora delar av byggnaden, där det även finns ett hunddagis och ett lastbilsföretag, brunnit upp. Men varken människor eller djur ska ha kommit till skada.

ANNONS

Larmet kom strax förre klockan 10 på förmiddagen och under dagen har det även förekommit explosioner från flera gasolflaskor. Den kraftiga rökutvecklingen under branden innebar att flera näringsidkare på ett köpcentrum i närheten tvingades evakuera sina lokaler.

Dessutom gick räddningstjänsten ut med ett VMA (viktigt meddelande till allmänheten) med uppmaning att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

På eftermiddagen uppgav Tomas Öhrn, räddningschef på räddningstjänsten i Medelpad, att branden beräknades pågå i ytterligare någon timme framåt kvällen.

– Tre verksamheter är drabbade och i hunddagiset brinner det i taket. Men peaken är nådd, nu är det avtrappning, sade han till TT.

ANNONS

Enligt Thomas Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten, hade man vid 20-tiden påbörjat eftersläckningsarbetet.

– Vissa delar brinner fortfarande och det kommer det att göra under hela natten, sade han till SVT Nyheter Västernorrland.

Det är oklart vad som orsakade branden, men för närvarande finns inga brottsmisstankar.

ANNONS