Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En taxi med skotthål i framrutan utanför en förskola i Malmö. Polisen rubricerar skottlossningen i onsdags som mordförsök. Arkivbild.

Taxidåd i Malmö oroar – skolskjutsar ses över

Våldsamma attacker mot taxibilar och mot ett taxikontor i Malmö under hösten skapar oro bland föräldrar. 270 barn och ungdomar skjutsas till och från skolan av ett av de utsatta taxiföretagen.

Malmö stad har undersökt möjligheten att säga upp avtalet med företaget i förtid, eftersom det löper ut först i april nästa år, rapporterar P4 Malmöhus.

- Vi har kontakter regelbundet med polisen och bedömningen är att det kanske inte är någon fara för barnen och ungdomarna, säger servicedirektör Carina Tempel till radion.

Hon bekräftar att oroliga föräldrar har hört av sig, men säger att det är komplicerat att häva ett avtal.

- Man får ha ganska bra på fötterna. Vi håller på att samla ihop fakta, vi har tittat på möjligheterna att säga upp avtalet.

Den 22 oktober brann två taxibilar i stadsdelen Rosengård och natten därpå avlossades skott mot ett taxikontor. Den 2 november utsattes en taxichaufför för mordförsök, då flera skott avlossade mot hans bil. Han undkom med en skada i armen.

I onsdags morse besköts en taxi i närheten av en förskola. Den hittades med kulhål övergiven precis vid förskolans ingång.

Polisen avfärdar att det skulle vara ett taxikrig som eskalerat, rapporterar radion.