En tennishall i Täby har förstörts i en brand.
En tennishall i Täby har förstörts i en brand. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Tennishall totalförstörd i brand

En kraftig brand har under natten totalförstört Näsbyparks Tennishall i Täby.
– Det kan nog inte vara sämre. Det är kört att ha någon verksamhet där, säger Kenneth Bergbom, klubbchef på Näsbyparks Tennisklubb.

ANNONS

När TT pratar med Kenneth Bergbom strax efter klockan 05 har han precis anlänt till platsen. I hallen fanns fem banor, ett litet gym, ett café och en affär.

– Det är fruktansvärt. Vi har precis målat om banorna, men den stora grejen är all verksamhet, alla barn och ungdomar som spelar. Vi har en väldigt livlig klubbverksamhet, säger han och berättar att klubben har 1 200 medlemmar och 500 barn som spelar varje vecka.

SOS uppgav för Expressen att tolv enheter från räddningstjänsten var på plats och deltog i släckningsarbetet.

– Byggnaden har bra många år på nacken. Vi har jobbat febrilt för att få till en ny tennishall. Vi har vuxit ur den här hallen och kan inte ta hand om alla som vill spela, säger Bergbom

ANNONS

Hur det blir med verksamheten är oklart. Förhoppningen är att fortsätta att spela på utomhusgrusbanorna tills snön kommer, men i hallen skulle det bland annat hållas en internationell tävling i november.

– Tennis är också en väldigt populär sport, det är inte bara att hyra in sig i en annan hall, det är fullt på de flesta ställena, säger han.

Gustav Sjöholm/TT

ANNONS