Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tre personer är fortfarande anhållna misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Arkivbild.

Terrormisstänkta fortsatt anhållna

Tre personer är fortfarande anhållna misstänkta för förberedelse till terroristbrott. De tre personerna som anhölls i måndags, misstänks för brott begångna i Akalla i norra Stockholm.

- Senast i morgon (torsdag) ska åklagaren besluta om de ska begäras häktade, säger Karin Rosander vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Thomas Olsson, som är försvarare till en av de tre, hänvisar till det yppandeförbud som råder.

- Det enda jag kan säga är att han har svarat på alla frågor som han har fått och han har lämnat en förklaring som går att kontrollera. Jag antar att det är vad man gör nu, säger han.

Enligt uppgifter till TT är alla tre uzbeker. Minst en av dem har haft kontakt med Rakhmat Akilov, mannen som står åtalad för terrordådet i Stockholm för ett år sedan.

Säpo säger att de har följt dessa personer och bedrivit underrättelsearbete mot dem sedan en tid tillbaka. Enligt Säpo finns internationella kopplingar, men man vill inte säga vad för sorts kontakt det rör sig om eller vilka länder det handlar om. Säpo har inga indikationer på att ett attentat var planerat att ske de närmaste dagarna.