Ändrade rekommendationer kring testning och utökad kapacitet gör att Region Kronoberg beslutat att återuppta testningen av allmänheten. Arkivbild.
Ändrade rekommendationer kring testning och utökad kapacitet gör att Region Kronoberg beslutat att återuppta testningen av allmänheten. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Testpaus i Region Kronoberg bryts på måndag

ANNONS

Covidtestningen av allmänheten återupptas på måndag i Region Kronoberg. Testningen pausades i onsdags eftersom regionen hade slagit i kapacitetstaket.

– Vi har nu insett, efter diskussion med Folkhälsomyndigheten, och framför allt de ändrade provtagningsindikationerna som de fattat beslut om, att vi har möjlighet att öppna upp på måndag, säger regiondirektör Martin Myrskog vid en pressträff.

En av de faktorer som ändrat spelplanen är det nya testråd som innebär att de som har möjlighet att jobba hemifrån inte behöver testa sig om de får symptom. Folkhälsomyndigheten har också beslutat att den som har fått ett positivt svar med ett antigentest inte behöver följa upp det med PCR-test.

ANNONS

Samtidigt kommer Region Kronoberg att få möjlighet att få fler PCR-tester analyserade från och med nästa vecka.

ANNONS