Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Två personer har anhållits i utredningen om en flicka som försvunnit från sitt hem i Bohuslän. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Tioåring saknas – två anhållna

En tioårig flicka som försvunnit från ett familjehem i Bohuslän hade på fredagen ännu inte hittats. Två personer, som har en relation till flickan sedan tidigare, har anhållits för människorov.
Två syskon till flickan saknas sedan tidigare.

Flickan försvann från familjehemmet i tisdags kväll. Det är inte klarlagt om hon blivit bortförd mot sin vilja eller om hon följt med någon frivilligt.

– Det är en sak vi tittar på, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på polisens avdelning mot grova brott i det aktuella området.

På torsdagen greps i Göteborg två personer, som enligt polisen har en relation till flickan. De anhölls senare och förhörs under fredag kväll eller lördag morgon.

Två något äldre syskon till flickan, som också varit placerade i var sitt familjehem, saknas sedan tidigare. Ett av syskonen har varit borta i mer än två månader.

– De är efterlysta både nationellt och internationellt, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisen vet inte var de saknade barnen befinner sig. Man har kontrollerat några adresser, men ingen sökinsats görs i något utpekat område. En möjlighet är att barnen kan ha förts ut ur landet.

Micke Larsson/TT