Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tre gripna för brandbombsattack

Flera brandbomber kastades mot en polismans hem i Arvidsjaur vid halv femtiden på söndagsmorgonen. Branden som uppstod kunde dock snabbt släckas.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Tre män, 19, 23 respektive 30 år, har anhållits misstänkt för försök till grov mordbrand efter attacken. Under förmiddagen har de hörts av polisen. De tre männen bor i Arvidsjaur, uppger polisen i Norrbotten.

Polisen har förhört dem, men vill inte uppge vad som sagts i förhören eller hur de anhållna ställer sig till anklagelserna.

Polismannens familj var hemma men ingen blev skadad vid brandattentatet, uppger Roger Jönsson, informationsdirektör vid polisen i Norrbotten.

- Polisen var vaken när brandbomberna kastades så han kunde släcka branden som uppstod kring bilen och fasaden på huset, säger han till TT.

Polismannen larmade själv polisen och en patrull fanns på plats inom några minuter.

TT: Finns det något tänkbart motiv?

- Det finns uppslag och de följs upp. Vi kan inte säga något nu eftersom händelsen är tämligen färsk men vi jobbar vidare förutsättningslöst, säger Roger Jönsson.

Han vill inte kommentera om uppslagen gäller polismannens yrkesutövning eller privatliv. Polismannen hade jobbat fram till klockan fyra på morgonen.

Mannen jobbar som polis i yttre tjänst. Familjen har av säkerhetsskäl lämnat sitt hem, enligt flera medier.

Polisförbundets ordförande Jan Karlsen ser mycket allvarligt på attentatet.

- Man blir bedrövad, för det här är en mycket allvarlig yttring - inte bara mot den enskilda polismannen, utan mot hela rättsväsendet. Samhället måste reagera tydligt i sin avsky mot att man gör på det här viset, säger han till TT.