Två män omkom när ett mindre flygplan kraschade i ett bostadsområde utanför Borås på tisdagskvällen.
Två män omkom när ett mindre flygplan kraschade i ett bostadsområde utanför Borås på tisdagskvällen. Bild: Adam Ihse/TT

Två döda i flygkrasch utanför Borås

Två män omkom i en flygkrasch i ett bostadsområde utanför Borås på tisdagskvällen. Planet störtade mellan två villatomter utan att träffa någon byggnad. Ingen person på marken skadades i olyckan.

ANNONS

Efter kraschen fattade planet, som är en mindre ultralätt modell, eld.

– Planet började brinna och massa grannar skyndade sig dit med brandsläckare och vattenslang för att släcka, säger ett vittne som bor i närheten till Borås Tidning.

Vittnet beskrev hur planet gjorde flera loopar i luften innan det kraschade ner i en grannes trädgård.

Oklara omständigheter

Larmet kom vid 18.30 och polis, ambulans och räddningstjänst var kort efter på plats med flera enheter. Vad som har föranlett olyckan är inte fastställt.

– Det är oklart vad som har hänt och varför det har störtat, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid räddningstjänsten i Borås till TT.

ANNONS

Normalt utreds flygolyckor av Statens haverikommission, men enligt polisen kommer haverikommissionen inte leda den här utredningen på grund av flygplansmodellen.

– Det här är ett ultralätt plan. Det innebär att vi måste ta experthjälp från annat håll, vi har inte den kompetensen själva, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, till TT.

"Väldigt tragiskt"

Anhöriga är underättade om dödsfallen. På sin hemsida uppger polisen dock att en rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att bekräfta de båda männens identitet.

Enligt Borås ultralätt flygklubb, dit planet tillhörde, var det en klubbmedlem och en passagerare som befann sig i planet.

– Det som hänt är väldigt tragiskt. Våra tankar går till de drabbade familjerna, säger klubbens ordförande Craig Tivendale till Borås Tidning.

Robin Salomonsson/TT

ANNONS