Polisens tekniker arbetade på platsen efter det att en man sköts till döds i Skärholmen i södra Stockholm på onsdagskvällen. Arkivbild.
Polisens tekniker arbetade på platsen efter det att en man sköts till döds i Skärholmen i södra Stockholm på onsdagskvällen. Arkivbild. Bild: Oscar Olsson/TT

Två anhållna för mordet i Skärholmen

Två personer har gripits och anhållits för inblandning i mordet på en 39-årig man i Skärholmen i södra Stockholm.
De gripna är "unga personer av manligt kön", enligt åklagare.

ANNONS

– De är på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling, säger Helena Ekstrand vid Åklagarmyndighetens presstjänst till TT.

Hon vill inte uppge de misstänktas åldrar, men säger att det rör sig om "två unga personer av manligt kön".

Helena Ekstrand säger att hon inte har fått någon information om det finns ytterligare personer som har frihetsberövats i utredningen.

Polisen är förtegen om gripandena.

– Det här är personer som har frihetsberövats i dag. Något mer än så kan jag inte säga om omständigheterna kring vare sig hur vi har hittat fram till de här personerna, när eller var de greps, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

ANNONS

"Känsligt läge"

Anledningen är att förundersökningssekretess gäller.

– Arbetet fortsätter ju alltjämt med oförminskad kraft och den befinner sig i ett känsligt läge och därför kan vi inte säga något mer än så här just nu, tillägger Wikdahl.

Vid onsdagens skjutning i Skärholmen blev en 39-årig pappa dödad framför ögonen på sin son.

Mannen ska ha konfronterat några ungdomar vid en gångtunnel då han var på väg till ett badhus med sin son och därefter blivit skjuten.

Flera skjutningar

Sedan dess har politiker av olika färg fördömt händelsen och debatten om gängkriminaliteten har tagit ny fart.

Skärholmen har drabbats av flera skjutningar under den senaste tiden. Den 1 mars sköts en man i 20-årsåldern till döds och den 13 mars blev en man i 25-årsåldern skadad.

Under helgen har polisen förhöjd närvaro i området i trygghetsskapande syfte. Bland annat är rytteriet på plats för att prata med människor.

Onsdagens mord var den elfte dödsskjutningen i Sverige i år.

ANNONS