Ytterligare en svensk medborgare ska ha dömts till döden i Irak, enligt uppgifter som utrikesdepartement ännu inte har kunnat bekräfta. Arkivbild.
Ytterligare en svensk medborgare ska ha dömts till döden i Irak, enligt uppgifter som utrikesdepartement ännu inte har kunnat bekräfta. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Uppgifter om ännu en dödsdömd svensk i Irak

En tredje svensk man ska ha dömts till döden i Irak, rapporterar Alkompis. Uppgifterna har nått Utrikesdepartementet men har ännu inte kunnat bekräftas.

ANNONS
|

"Stämmer uppgifterna är det naturligtvis mycket allvarligt. Vi kommer i så fall brådskande agera för att straffen inte ska verkställas", skriver UD till TT.

Mannen som ska vara dömd till döden genom hängning misstänks för narkotikabrott, enligt Alkompis.

Svenska ambassaden i Bagdad har haft kontakt med lokala myndigheter och departementet har varit i kontakt med anhöriga, skriver UD. Iraks chargé d’affaires i Stockholm har även kallats upp för att få klarhet i uppgifterna.

Sedan tidigare har UD bekräftat att två svenska män i ett annat fall har dömts till döden. Det gäller mordet i Bagdad på en tidigare högt uppsatt man inom det kriminella Foxtrotnätverket. Även en tredje svensk greps för mordet. UD har ännu inte bekräftat påföljden för honom men enligt Alkomips uppgifter är även han dömd till döden.

ANNONS
ANNONS