En man i 40-årsåldern har dött efter en skjutning i Skärholmen i södra Stockholm under tisdagen.
En man i 40-årsåldern har dött efter en skjutning i Skärholmen i södra Stockholm under tisdagen. Bild: Oscar Olsson/TT

Uppgifter: Sade ifrån till gäng – sköts ihjäl

Pappan sköts till döds efter att ha konfronterat ett ungdomsgäng, enligt uppgifter till flera medier.
Dödsskjutningen i Skärholmen i södra Stockholm ska ha skett framför ögonen på offrets son.

ANNONS

Larmet om att en man i 40-årsåldern blivit skjuten kom kvart över sex på onsdagskvällen. Han konstaterades avliden på platsen.

Enligt medieuppgifter var mannen på väg till simhallen med sin son när han i en gångtunnel stötte ihop med och tillrättavisade ett gäng ungdomar. Det slutade med att mannen sköts till döds, enligt källor till TV4, Expressen och Aftonbladet.

Polisen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi ger inga kommentarer om det bedömda händelseförloppet, eftersom det skulle kunna komma att utsätta inblandade för fara men också förstöra utredningen, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

ANNONS

"För tidigt"

Offret saknar enligt flera medier koppling till kriminalitet.

– Det är för tidigt att säga något om den bredare bilden, men här och nu är han inte uppenbart känd av oss sedan tidigare, säger Andreas Bagoly, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Polis har under kvällen, natten och morgonen hållit vittnesförhör och undersökt kameror och annan teknisk bevisning. Ingen var vid 13-tiden på torsdagen gripen gripen misstänkt för mordet.

Den senaste tiden har Skärholmen drabbats av flera skottlossningar. Den 1 mars sköts en man i 20-årsåldern till döds och den 13 mars blev en man i 25-årsåldern skottskadad.

Ingen uppenbar koppling

– Vi arbetar med att sätta var och en av de här händelserna i rätt kontext för att se om och i så fall hur de kan hänga ihop. Vi ser ingen uppenbar sådan koppling i det här fallet, säger Andreas Bagoly.

Allmänheten uppmanas visa civilkurage, men törs man säga ifrån om detta kan bli konsekvensen?

– Rent generellt är det en förutsättning att man ställer upp och vittnar eller ringer polisen och meddelar eventuella iakttagelser för att vi som samhälle ska kunna åstadkomma en förändring. För så här ska vi givetvis inte ha det.

ANNONS