Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Skaraborgs tingsrätt dömer en av männen som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Arkivbild.

Våldsman döms till rättspsykiatrisk vård

Skaraborgs tingsrätt dömer en av männen som misshandlade poliser vid Resecentrum i Skövde i oktober förra året till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen har stått åtalad för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman. Han är också åtalad för att vid ett senare tillfälle ha våldtagit en kvinna i hennes bostad.

Rättsmedicinalverket har i ett utlåtande konstaterat att mannen led av en psykisk sjukdom när han begick de brott han anklagas för.

Det var en kväll i början av oktober förra året som flera påverkade personer uppträdde stökigt vid Resecentrum i Skövde. När polis skickades till platsen uppstod ett bråk.

I åtalet beskrivs hur en av de stökiga männen, den nu dömde mannen, kastade sig mot en av polismännen så att han föll omkull, slog huvudet i stengolvet och tappade medvetandet.

Den stökige mannen fortsatte sedan misshandeln mot polisens huvud. Polismannen fick hjärnskakning, benbrott i käken och tre utslagna tänder.

Mannen döms också att betala skadestånd på 36 250 kronor till den misshandlade polisen och 140 400 till kvinnan han våldtog.

Tidigare har två män dömts i samma ärende – den ena till villkorlig dom och samhällstjänst för bland annat våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman, och den andra till dagsböter för brott mot knivlagen.