En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. Arkivbild.
En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Våldtog kund i taxi – krävde betalt efteråt

ANNONS

En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse i två år efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. De tre övergreppen inträffade inom en månads tid i höstas när mannen, som är i 30-årsåldern, körde ensamma kvinnor nattetid, skriver Bohusläningen.

Våldtäkten skedde när kvinnan somnat i taxin på väg hem från krogen. Hon vaknade av att mannen låg över henne och utförde sexuella handlingar. När kvinnan lyckades slita sig loss höll taxichauffören fram sin betaldosa mot henne och ville ha betalt men hon flydde därifrån och larmade polis.

Uddevalla tingsrätt anser att kvinnornas berättelser är trovärdiga, bland annat ska en av de ofredade kvinnorna ha spelat in samtalet i taxin med sin telefon.

ANNONS

Förutom fängelsestraffet ska mannen betala 115 000 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan och 5 000 kronor vardera till de två andra offren.

ANNONS