Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vilks hemsida hackad

Konstnären Lars Vilks utsattes för en ny attack på onsdagen, den här gången på internet. Vilks hemsida hackades, bara en dag efter att han attackerades vid en föreläsning på Uppsala universitet.

Lars Vilks verkar ha blivit ännu mer av en måltavla efter den senaste tidens uppmärksamhet kring honom.

På onsdagen hackades hans hemsida av någon som kallar sig för Al Qatari.

"Du... Lars Vilks pratar fortfarande om profeten Mohammed. Vi kommer aldrig sluta hacka din sida och jag kommer att visa dig hur jag kan hacka din dator", skrev hackaren, och använde en skrämmande bild på en person i gasmask för att illustrera sitt budskap, samt bland annat en länk till en film på Youtube.

"Bättre än slagsmål"

Lars Vilks tog det hela med ro.

- Jag har kontaktat min webmaster, så jag hoppas att det ska snart ska vara fixat. Men det här är väl i alla fall bättre än att ge sig till slagsmål i de akademiska föreläsningssalarna, säger Lars Vilks till TT.

Det Vilks syftar på är tisdagens drama vid en föreläsning i Uppsala, då en man försökte överfalla honom.

Lars Vilks visade vid föreläsningen en film där nakna homosexuella män bär masker som är tänkta att föreställa profeten Muhammed, vilket upprörde personer i publiken.

En man stormade fram mot Lars Vilks, men polisen lyckades komma emellan mannen och Vilks, medan konstnären snabbt tog sig ut från föreläsningssalen. I det tumult som följde använde polisen bland annat pepparspray mot personer i salen och två poliser skadades lindrigt.

Alla släppta

Tre personer, två män och en kvinna, greps men släpptes efter några timmar. Även ytterligare en person omhändertogs och släpptes sedan, enligt polisen i Uppsala.

- En kille misstänks för försök till misshandel och den andre killen för våld mot tjänsteman. Tjejen misstänks bland annat för våld mot tjänsteman och för ofredande för att ha spottat en polis i ansiktet, säger Fredrik Selberg, inre befäl vid Uppsalapolisen.

På det social nätverket Facebook har en grupp kallad "Mörda horungen (Lars vilks)!!!" skapats. Gruppen hade på onsdagen nära 400 medlemmar.