Chefsåklagare Daniel Edsbagge yrkade på livstids fängelse när rättegången mot den kvinna som misstänkt för att ha mördat sin kollega på ett assistentbolag avslutades på tisdagen. Arkivbild.
Chefsåklagare Daniel Edsbagge yrkade på livstids fängelse när rättegången mot den kvinna som misstänkt för att ha mördat sin kollega på ett assistentbolag avslutades på tisdagen. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Yrkar på livstidsstraff för assistentmordet

Livstids fängelse. Det yrkade chefsåklagare Daniel Edsbagge på när rättegången mot den kvinna som misstänkt för att ha mördat sin kollega på ett assistentbolag avslutades i Vänersborgs tingsrätt på tisdagen.

ANNONS

– Det finns inga direkt förmildrande omständigheter. Vi ser inget alternativ med den nya lagstiftningen, summerade åklagaren i sin slutplädering enligt TTELA.

Åklagaren syftade då på att straffet för mord skärptes under förra året, med syftet att livstidsstraffet skulle komma i fråga betydligt oftare än tidigare vid mord.

Målet handlar om en man i 30-årsåldern som hittades död i en lägenhet i centrala Trollhättan i början på september. Han jobbade som personlig assistent och var på plats hos en brukare. Kvinnan som nu åtalas var kollega med mannen.

Åklagaren hävdar att kvinnan tagit sig in i lägenheten och mördat kollegan för att få kontroll över brukarens konton. Under rättegången har kvinnan erkänt att hon under lång tid haft ekonomiska problem.

ANNONS

– Jag har jobbat dubbelt i stort sett senaste tio åren för att finansiera spelmissbruk. Jag har lånat väldigt mycket pengar, berättade hon under sitt vittnesmål.

Kvinnans advokat Per-Åke Kvarnström yrkade på att kvinnan ska försättas på fri fot eftersom hon nekar till brott och man inte kan utesluta en annan gärningsman.

Men rätten beslutade att kvinnan skulle stanna i häktet i väntan på dom, som meddelas den 5 mars.

Jonas Dagson/TT

ANNONS