Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Polisen dirigerar om bilar vid avfarten till Tanumshede på E 6.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

10 timmars stopp på E 6 efter gasolycka

En lastbil har körde i går av vägen på E 6 vid Överby, strax söder om Strömstad. Resultet var kaos i trafiken. Först efter 10 timmar började trafiken rulla igen.

Trafiken leddes tillfälligt förbi olycksplatsen, via Knäm, norrut och via Lur, söderut. Det stod vid 18-tiden helt stilla och det förväntas ta tid innan Räddningstjänsten kunde börja agera. Först vid 20-tiden kunde räddningstjänsten börja rensa vägen från gasoltuber.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

- Det är inget läckage från gasoltuberna. Så vi har börjat lossa de tuber som är brandfarliga, säger Räddningstjänsten i Tanum.

Men problem slutade inte vid olyckan. Polisen omdirigerade trafiken på flera platser. När trafiken skulle ledas om på mindre vägar körde ytterligare två lastbilar av vägen i södergående riktning.

- Det är stora problem, särskilt på småvägarna. Stora tunga lastbilars bromsar låser sig och de har svårt att mötas på de smala vägarna. Folk försöker ta egna vägar och kör fel säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Räddningstjänsten i Tanum tog hjälp av gasbolaget Aga för att kunna ta hand om flaskorna och bärga lastbilen

Vad som orsakade olyckan är oklart men polisen undersöker händelseförloppet.

Det var även stopp i tågtrafiken på sträckan Tanum - Skee. Tågen från Uddevalla vänder tills vidare i Tanum.

- På Tanums järnvägsstation har det varit kaos. Vi har stått här sedan klockan 19.00 och ingen har vetat var alla bussar ska gå, sa Bohusläningens medarbetare Marita Adamsson som satt fast i trafiken under hela torsdagskvällen.

Bärgningsarbetet påbörjades vid 22-tiden med omlastning av gasoltuberna.  Då kom en lastbil från AGA, företaget som äger gasoltuberna, till platsen för att lasta om tuberna. Efter detta kunde lastbilen som gått av vägen bärgas. Två timmar senare, vid midnatt, var bärgningsarbetet klart och trafiken kunde släppas på igen, enligt inre polisbefäl i Uddevalla.

Bilen tillhör ett bolag som hyrts in för att köra tomma gasflaskor från Oslo till Köpenhamn för gasbolaget Aga. I lasten fanns 360 gasolflaskor, 144 heliumflaskor och 56 flaskor som används för tryckluft, berättar Harald Hovde, som är informationschef på Aga i Norge, skriver TT.